After Netoo

Am facut-o si pe asta, am participat la netoo #5 si a fost k. Intalnirea a fost compusa din doua parti; cea de la BC dupa care am fo si am baut si noi un ceva. Ambele au fost super. Am avut ocazia sa vad lume noua, sa aflu idei noi, sa intru intr-un nou grup.
Tema a constituit-o necesitatea si conceperea unui cod de conduita al bloggerilor pentru ca, respectand un astfel de cod, ei sa fie recunoscuti de media ca fiind jurnalisti.
Normal, ca la orice dezbatere sa fi existat si polemici care s-au invartit in jurul veridicitatii si respectarii de catre bloggeri a unui asemena cod, dat fiind faptul ca multi dintre participanti nu doresc ca libertatea de exprimare sa le fie estompata.
Jurnalistii si bloggerii au ceva in comun, si anume dorinta de a le fi respectate ideile. Numai ca ideile noastre sunt puse in bloguri, iar ale lor in ziare; amandoua sunt medii publice, drept pentru care si noi trebuie sa beneficiem de acelasi statut de jurnalist, dar sa ramanem bloggeri.
Aparitia unui asemenea cod, cred ca ar produce un mare bine blogosferei, pentru ca ar da mai multa credibilitate ideilor si spuselor noastre, astfel bloggerii, rezonand cu etica jurnalistilor.
La un moment dat in discutie a venit vorba de existenta unei autoritati care sa spuna daca un anumit blogger este sau nu credibil. Momentan nu este posibila crearea unei astfel de autoritati numai prin simplus fapt ca bloggingul in Romania este inca in faza de alaptare.
Datorita imposibilitatii existentei unei astfel de autoritati, pana la urma acest cod de care s-a vorbit, momentan poate fi transpus intr-o lista de sfaturi care sa-i indrume pe cei care au intrat de curand in blogosfera dar care sa poate fi aplicata si de cei care doresc sa faca o schimbare in modul lor de scriere.

Tagged as

Reclame

Despre almiphoto
Pasionat de fotografie, muncesc fotografia, traiesc din ea, mereu cu aparatul langa mine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: