Romania mall-urilor

Pana in 2009 vom avea cate un mall in fiecare oras care are o populatie de pana in 60 mii locuitori. Stam, ne gandim ce orase au 60.000 de locuitori – stiti voi…de la geografie – si vom ajunge la conlcuzia ca in tara noastra din 39 de localitati cu populatie de pana in 60 mii, 22 dintre ele vor avea mall-uri. Deci, 22 de noi centre comerciale.
Pana in 2006 retaileri au avut ca target orasele cu 100 mii locuitori, drept pentru care la ora actuala exista 6 centre comerciale. Primul an european ar putea aduce in Romania 10 astfel de galerii comerciale cu suprafete intre 10 mii si 35 mii mp. Mall-urile cu 10 mii de metrii sun 5 la numar si vor fi construite in Bucuresti, Alba Iulia, Targu Mures, Brasov si Vaslui. Bacaul va intra si el pe piata mall-urilor cu un centru comercial de 20 mii mp. 2007 va aduce si in Constanta 2 noi constructii comerciale. Pitestiul va gazdui primul EuroMall avand o suprafata de 20.500 mp. 2007 vine si cu cel mai mare mall din Romania – la ora actuala. Avand o suprafata de 35 mii mp, Iulius Mall din Cluj va fi unul dintre cele mai mari si cele mai moderne mall-uri din tara.
In ciuda celor 10 noi aparitii comerciale din 2007, specialistii sustin ca boomul retail-ului comercial se va inregistra in 2008; anul in care Bucurestiul mai adauga pe lista spatiilor comerciale inca 288.000 mp. In ceea ce priveste investitiile din tara, Cluj-ul va mai gazdui alte 3 magazine, euromall-ul se va gasi si in Galati iar Iasi-ul va sparge piata cu 44 mii mp construiti. Proiecte comerciale pentru 2008 mai apar in Focsani, Pitesti, Buzau, Piatra Nemt, Suceava si Arad.
Bani sa fie! Cumparaturi placute!
Sursa: TheMoneyChannel
Reclame

Despre almiphoto
Pasionat de fotografie, muncesc fotografia, traiesc din ea, mereu cu aparatul langa mine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: