Ziarul de joi – 15.02.07

In Jurnalul National citim de noua Companie Nationala Aeroporturi Bucuresti care urmeaza sa se infiinteze pentru unirea aeroporturilor Henri Coanda si Baneasa. Pana aici nimic special, totul incepe sa fie special si sa miroasa a mucegai din momentul in care ne uitam peste evaluarile facute terenului pe care se afla Aeroportul Baneasa. S-au facut doua evaluari, ambele, bineinteles cu un pret/mp mai mic de cateva ori decat pretul din zona astfel ca, prima evaluare a terenului de 183 de ha a fost calculata in jurul sumei de 900 milioane euro. Insa nu aceasta a fost evaluarea depusa la Registrul Comertului, ci o a doua evaluare, care a scos mp de teren la 6 euro, astfel insumad doar 11 milioane de euro. Daca stam sa intrebam cat costa mp de teren in zona o sa primim un raspuns cum ca ar fi cam 1.200 – 1.500 euro/mp…adica, raportat la terenul aeroportului ar insemna peste 2 miliarde euro.
Faza suuper tareee, numai de romani stiuta. Acum cateva zile bune, va ziceam ceva de o „reconstructie” a Bucurestiului. Asfaltari, borduri si mai multe. Azi in Adevarul, articol: „Proiectul Netcity, blocat de Primăria Capitalei”. Proiectul asta vrea sa ingroape toate cablurile de electricitate si de comunicatii. Bun, l-au oprit ca Videanu a spus ca, cele doua firme nu ar putea face fata cerintelor. In fine, trecem mai departe. Va garantez ca o sa reia proiectul in vara-toamna, cand o parte a Bucurestiului va fi reasfaltata, ca sa mai sape nitel atunci, sa bage cabluri, iar sa carpeasca…bineinteles, asta tinand pana la primavara, cand se va scoate carpeala ca iar sa se asfalteze si asa se produce un perpetuum mobile ca la romani.
Ziarul Averea are articole bune, chiar daca aduce la infatisare cu Libertatea. Am gasit un articol care scrie despre invatamantul romanesc si despre initiativa – aberanta, dupa parerea mea – a ministrului Hardau de a modifica legea invatamantului astfel incat scoala sa fie obligatorie de la 5 ani, si terminata la 16.
Cotidianul are un interviu de 1 milion de euro. Vorbeste despre brandingul de tara cu Wally Olins.
Cine e el? Uite mai jos…

* Unul dintre cei mai experimentati practicieni in domeniul identitatii corporatiste si al brandingului.
* A creat branduri si identitati pentru Orange, Guinness, Renault, Volkswagen sau British Telecom.
* In sectorul public a prestat pentru guvernul Portugaliei si pentru Politia Metropolitana londoneza.
* Este partener fondator si presedinte al agentiei Saffron Brand Consultants.
* Tine cursuri si seminarii la numeroase facultati de management din Europa, printre care si Saïd Business School de la Oxford University.

Wally Olins:”Sint patru sau cinci oameni de acest fel in intreaga lume, iar eu sint unul dintre ei. „. Un interviu exceptional care merita citit.
Se pare ca, Cotidianul trebuie sa imparta milionul de dolari cu Gandul, care are si el un articol despre Olins
Reclame

Despre almiphoto
Pasionat de fotografie, muncesc fotografia, traiesc din ea, mereu cu aparatul langa mine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: