Nominalizari UNITER

Anul acesta premiile Uniter isi vor cunoaste posesorul pe 23 aprilie, la Sibiu, decernarea facand parte din programul „Sibiu-capitala culturala europeana”. Daca pana acum se decernau 10 premii, incepand de anul acesta se vor face 11; deoarece se va acorda si premiul pentru cea mai buna piesa romaneasca a anului. Juriul a fost constituit din Iulia Popovici, Oltita Cintec, Alina Mang, Nicolae Prelipceanu şi Adrian Mihalache.
La categoria Debut avem doi actori din spectacolul „Purificare”, jucat la Teatrul National din Cluj; Cristian Grosu, pentru rolul Graham respectiv Anca Hanu, pentru rolul Grace; iar in Bucuresti, s-a jucat la Teatrul Foarte Mic, spectacolul „Vitamine”, membrii juriului remarcad-o pe Katia Pascariu, pentru rolul Andreea.
Premiul pentru Cea mai buna actrita in rol secundar va fi castigat de Rodica Mandache, pentru rolul Adel din spectacolul joi.megaJoy, piesa jucata la Teatrul Odeon din Bucuresti; sau de Andrea Tokay, pentru rolul Dupa din spectacolul Krum, jucat pe scena Teatrului National din Timisoara; sau de Floretina Tilea pentru rolurile Coreut, Profesoara si Ea din spectacolul Vremea dragostei, vremea mortii, jucat la Sibiu pe scena teatrului „Radu Stanca”.
Premiul pentru Cel mai buna actor intr-un rol secundar va ajunge in Bucuresti, inca nu se stie daca la Teatrul Odeon sau la Teatrul L.S. Bulandra. La Odeon avem aceeasi joi.megaJoy, de data asta pentru rolul Istvan interpretat de Constantin Cojocaru, iar la Bulandra il avem pe Vlad Ivanov, pentru rolul Ivan Ivanovici din spectacolul Elizaveta Bam sau pe Sorin Leoveanu, pentru rolul Anchetatorul din spectacolul Crimă şi pedeapsă.
Cea mai buna actrita in rol principal se gaseste la Cluj, la Bucuresti sau in Arad. De la Cluj participa la Gala Andreea Bibiri, pentru rolul Grace din „Purificare”, reprezentanta Bucurestiului la aceasta categorie joaca in Elizaveta Bam, rolul Elizaveta Bam si se numeste Crina Muresan, iar din Arad este nominalizata Irina Wintze, pentru rolul Fedra din spectacolul Iubirea Fedrei.
Premiul pentru Cel mai bun actor intr-un rol principal se disputa tot intre Cluj, Bucuresti sau Arad. In Cluj, avem pe Andras Hathazi, pentru rolul Tinker din spectacolul Purificare, in Bucuresti pe Zoltan Lovas, pentru rolul Hipolit din spectacolul Iubirea Fedrei, iar in Arad pe Marius Stanescu, pentru rolul Hamlet din spectacolul Hamletmachine.
Cea mai buna scenografie a facut-o Dragoş Buhagiar, pentru spectacolul Elizaveta Bam jucat la Bulandra sau Andu Dumitrescu, pentru spectacolul Vremea dragostei, vremea mortii, de la TNSibiu sau de ce nu, Doru Pacurar, pentru Iubirea Fedrei gazduit de Teatrul Clasic din Arad.
Cel mai bun regizor se gaseste in Bucuresti sau Cluj. In Bucuresti ii avem pe Radu Afrim, pentru regia spectacolului joi.megaJoy si pe Alexandru Tocilescu, pentru regia spectacolului Elizaveta Bam iar de la Cluj poate castiga Andrei Serban, pentru regia spectacolului Purificare.
Toate trei sunt spectacole bune, daca stam sa ne uitam dupa nominalizari, la Cel mai bun spectacol, va castiga doar unul din trei: Elizaveta Bam, după Daniil Harms, Teatrul „L.S. Bulandra” din Bucuresti; Iubirea Fedrei de Sarah Kane, Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, Arad sau Purificare de Sarah Kane, Teatrul Naţional Cluj.
La sectiunea de Critica, ii avem pe Florica Ichim, Liviu Maliţa si Miruna Runcan.
Pentru Teatru radiofonic avem trei piese: Omul in fata istoriei sau Zgomotul furiei, scenariu radiofonic de Ilinca Stihi dupa opera si viata lui Benjamin Fondane, regia artistica Ilinca Stihi; Portretul doamnei T de Ana-Maria Bamberger, regia artistica Attila Vizauer; Rata salbatica de Henrik Ibsen, regia artistica Gavriil Pinte.
Ramane de vazut in ce parte se vor indrepta premiile.
Sursa: LiterNet
Reclame

Despre almiphoto
Pasionat de fotografie, muncesc fotografia, traiesc din ea, mereu cu aparatul langa mine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: