Ziarul de miercuri – 21.02.07

Este un pic cam tarziu pentru ziare si stiri dar eu le zic ca poate sunt unii care citesc maine ziarele de ieri. In Adevarul am gasit un anunt-articol. „GeForce 8800 GTS 320MB de la Galaxy Technology”…acest Guru de pana acum al placilor video, a inceput sa se gaseasca si la noi pe rafturi. O gasim la pretul de 1050 RON. Specificatiile tehnice descriu placa video astfel: frecventa nucleului 500 MHz, frecventa unitatii de shader 1200 MHz, frecventa de memorie 800 MHz, stream procesor 96, latimea de banda 64GB/s.
In ziarul Capital se vorbeste despre pariurile online, care atrag din ce in ce mai multi oameni. Povesti de jucatori…povesti de manageri de site-uri…cititi ca e interesant.
Lucrezi intr-un birou? lume, vanzoleala, stres?! Cotidianul te invata cum sa scapi de stresul cauzat de atata munca. „Invatati sa va detasati psihic…Fii sociabil!…Nu fi prea sociabil!…mai multe in articol.
Cronica Romana a scris despre isprava lui Florin…”Delia Matache prezinta prima emisiune romaneasca realizata numai pentru Internet”. In fiecare luni, dis-de-dimineata, Delia Matache frumoasa blonda, va prezenta pe site-ul de muzica e-OK.ro emisiunea „Party Crashers”, un fake-reality-show cu si despre viata de noapte si de super fite a Bucurestilor.
Curierul National ne raspunde la intrebarea: De ce nu se reabiliteaza Centrul Vechi? „Proprietarii cladirilor vechi platesc intre 150 si 600 euro/mp pentru consolidari”. Costul structurii de rezistenta pentru o cladire porneste de la 150 euro/mp si poate ajunge pana la 600 de euro/mp, in unele cazuri chiar sa depaseasca valoarea unei constructii noi, a declarat pentru NewsIn Madalin Coman, director tehnic in cadrul companiei Popp&Asociatii; Pentru consolidarea structurilor de rezistenta se mai utilizeaza fibra din sticla, care a demonstrat o rezistenta de zece ori mai mare decat otelul. Potrivit lui Coman, 70% dintre clientii firmei care solicita astfel de lucrari de consolidare sunt pesoane juridice, care doresc sa consolideze cladirea pe care o au in proprietate ori au achizitionat-o cu scopul de a o transforma in sediu de firma. Tot din Curierul National aflam ca, litoralul este al doilea santier al Romaniei, dupa Bucuresti. „Reabilitarea litoralului costa 350 milioane de euro”. Cele mai scumpe lucrari din acest proiect vor fi cele de innisipari ale plajelor, care vor costa aproximativ 82 de milioane de euro, in timp ce eliminarea amenajarilor deja existente va presupune un efort financiar cifrat la 13 milioane de euro. Noile diguri care vor fi construite vor costa 74 de milioane de euro, in timp ce recifele artificiale vor necesita investitii de 65 de milioane de euro. Primele plaje care vor fi reabilitate sunt cele din Mamaia si Eforie Nord, iar lucrarile, care vor incepe in acest an si se vor incheia in 2011, vor costa 44 de milioane de euro. Lucrarile pentru intregul proiect se vor incheia abia in anul 2020.
Hai sa scriem si despre Evenimentul Zilei care ne da un articol despre liceu, chiulit, ore plicticoase si…pierdere de vreme – zic ei. Il aveti aici.
Gandul iar se da la bloguri…la cele din afara. Azi are un articol despre blogul de datorie…si anume: anumiti oameni isi fac publice listele cu datoriile pe care le au sau din contra dau sfaturi pentru a scapa de datorii. La prostii, americani sunt geniali.
Jurnalul National are doua studii, dupa parerea mea interesante. Unul cu privire la tirajul ziarelor fata de numarul acestora. „Ziare multe, exemplare putine – Tiraj mediu de 1,1 milioane, in Romania, in 2005”. Fata de 2004, tirajul total al ziarelor a scazut in Romania cu 3,75%, tirajul mediu anual in 2005 fiind de 1,1 milioane de copii. Raportul WAN arata faptul ca pe piata romaneasca in anul 2005 se publicau 46 de cotidiene, ceea ce inseamna o crestere de 155,56% comparativ cu 2001. Mai exact, daca in 2001 existau doar 18 titluri de cotidiene, in 2004 s-a ajuns la 51, pentru ca in 2005 sa mai dispara cinci ziare. In ceea ce priveste tirajul, in 2001 se tipareau in medie 1.319.000 de exemplare, pentru ca in 2004 sa se ajunga la 1.148.000 de copii. Tirajul continua sa scada la 1.105.000 in 2005, adica mai putin cu 16,22 la suta fata de 2001. Al doilea se refera la site-urile care se inmultesc intr-un ritm rapid si la gradul din ce in ce mai scazut al celor care viziteaza aceleasi site-uri. „Audienta se imparte – Mai multe site-uri, mai putini vizitatori”.
Atat cu ziarele pentru azi…vedem ce mai zic stirile de la TV.
Reclame

Despre almiphoto
Pasionat de fotografie, muncesc fotografia, traiesc din ea, mereu cu aparatul langa mine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: