Ziarul de miercuri – 07.03.07

O luăm cu Adevărul care are un articol uşor, de informare. „Topul celor mai scumpe oraşe din lume”. Au studiat oamenii – cei de la Economist Group au făcut acest studiu bazându-se pe compararea a 160 de bunuri şi servicii din 132 de ţări, de unde au monitorizat preţurile, de la pastă de dinţi la bilete de teatru. 8 din cele 10 oraşe se află în Europa. Cel mai scump oraş se află în Norvegia iar cel mai ieftin oraş din Europa este Helsinki. Pe continent, ca şi oraşe scumpe, avem Guatemala în America Latină, Sidney-ul aşezat în Oceania, Vancover în Canada în timp ce africanii îl au pe Abidjian. New York-ul nici nu se află în primele 10 ale lumii. Care este clasamentul, citiţi mai departe aici.

Cotidianul are câteva articole. Primul vorbeşte de acelaş lucru care a fost discutat ieri. Revocarea din funcţie a Premierului. – ca la noi la nimeni – „Băsescu dă cu Tăriceanu în Porţile de Fier”. Preşedintele prima dată, a inceput uşor, prin a atenţiona unii demnitari : „La Parchet vor sosi dosare grele.” După care Băsescu mai improaşcă puţin presa cu apă murdară, spunând că „Nu mă refer la presă în general, dar sunt câţiva ziaristi care au pasiunea de a influenţa justitia”, cu alte cuvinte nu a omis nici acum să mai aducă nişte acuzaţii presei cum că ar fi coruptă. Liderul PC reia subiectul deschis de Preşedinte referitor la dosarele grele, acesta acuzândul pe Tăriceanu de proasta gestiune a lucrărilor de modernizare la Porţile de Fier. Cum se zice Băsescu i-a ridicat mingea la fileu iar Voiculescu a dat o pasă incomodă adversarilor. Mai multe din acest articol citiţi aici. Sincer, Preşedintele PC nu ştiu ce are de gând…este şeful comisiei de anchetă care-l vizează pe Băsescu, vrea să-l demonteze şi pe Tăriceanu…vrea cam multe! Ca să nu mai vorbesc de faza asta cu Tăriceanu referindu-mă la declaraţia lui Băsescu şi la reacţiile Opoziţiei, fără PC bineînteles – care de data asta îl ajută pe Băse să dea în Tăriceanu. E foarte complicat! Opoziţia se întreabă de unde ştie Băsescu de dosarele ce au să vină. Altă ceartă, alte crize. Trecem mai departe…la cel de-al doilea articol. „Justiţia o lasă pe Mona poliţistă politică”. Nu fac comentarii pentru că e politică…”După o amânare de o săptămâna, Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat ieri în cazul Mona Muscă-CNSAS, stabilind, definitiv şi irevocabil, ca aceasta a făcut poliţie politică.” Articolul în continuare îl citiţi aici. Mi-a plăcut la nebunie declaraţia omului care s-a mutat în linişte de la PNL la PLD, fără să-l ancheteze nimeni, fără să-i zică nimeni nimic; cu toate că dacă-l lua CNSAS-ul la rost…nu mai era acum lider PLD: Valeriu Stoica. „Nu înţeleg această soluţie! Din respect pentru justiţie nu vreau să merg mai departe cu acest comentariu, deşi consider că această decizie nu este justă. Important e ce-a facut din 1989 pâna azi. A fost doar un accident biografic- a se remarca sintagma-. Mona Muscă are încă ceva de spus în politică. O va judeca electoratul”. O mai fi având ea de spus multe dar dacă „a făcut prostii când era micăăăă”. Că deh, ea nu a apucat să plece în linişte din PNL ca alţii.

În Cronica Română am dat peste un articol superb scris. „ Văcăroiu cere anchetă la TVR. Giurgiu, legături bolnavicioase?„. Vă dau foarte puţin din el, că e „mic ş’al dracu”; „Plimbându-se pe micile ecrane, în chip de mare star TV, alde Tudor Giurgiu, regizoraşul clujean venit să se chivernisească în capitala patriei, ne-a asigurat că nu-şi va da demisia nici în ruptul capului.” Mai mult citiţi aici.

În Evenimentul Zilei tot de politică vorbim…în două articole. Primul…”Băsescu, adio referendum?” – e vorba de cel pentru votul uninominal. „Preşedintele Traian Băsescu este dispus să renunţe la referendum dacă partidele parlamentare vor reuşi să adopte o lege a votului uninominal într-o formă agreată de toate partidele.” Ce cuminte este elll, ca un mieluşel. „Traian Băsescu a făcut tot soiul de glume cu liderii politici veniti la Cotroceni. „Ce mai faceţi, cu ce vă ocupaţi?”, a fost întrebarea pe care şeful statului le-a adresat-o liderilor PSD veniţi la Cotroceni. La fel şi cu reprezentanţii UDMR: „Aţi venit să ne invadaţi? Direct din Ţinutul Secuiesc?”, l-a intrebat preşedintele râzând pe Marko Bela. Ce glume bune pllline de chichoteli şi râsete din partea PSD-UDMR. Simte Băselu că i se clatină scaunuuu!” 
Cel de-al doilea articol îl are ca protagonist pe Tăriceanu, care vorbeşte de restructurarea guvernului şi de alegerile europarlamentare. „Tăriceanu se îndreaptă spre amânarea euroalegerilor„. „Într-o scrisoare răspuns la cea adresată de şeful statului săptămâna trecută, Tăriceanu condiţionează organizarea euroalegerilor de anularea referendumurilor pentru votul uninominal, respectiv demiterea lui Băsescu. ” Neştiind cum să se apere de posibila demitere, Tăriceanu aproape instant trece de partea care trebuie amânând restructurarea Guvernului: „nu este o prioritate”. Cum puşca mea să nu fie o prioritate când ţara arde de atâtea certuri politice. Şiiii, asta e partea cea mai tare…amână şi alegerile europene. CITITI articolul aici.

Dommmmmmmniiilor politicieni…lăsaţi domnilor certurile şi disensiunile şi ciolanele…măcar dacă nu vreţi să-i ascultaţi pe români, citiţi măcar ziarul Gândul. „Romanii – cei mai nefericiti salariati din UE”. Scrie negru pe alb. „Salariaţii români strică media UE în ceea ce priveşte satisfacţia la locul de muncă. La întrebarea „Sunteţi mulţumiţi sau foarte mulţumiţi de condiţiile în care lucrati?”, 82,3% dintre europeni au răspuns „da”. Recordul salariaţilor fericiţi se înregistrează în Marea Britanie şi Danemarca, unde procentul depăşeşte 90%. La polul opus, pe ultimul loc în acest clasament, se situează salariaţii români, doar 58,8% dintre aceştia considerându-se mulţumiti sau foarte mulţumiti de condiţiile în care lucrează.” Mai multe date aflaţi de aici.

Ziarul Ziarul are un articol monden…asta e menirea ziarului. „Roman se bate la partaj”.  M-am enervat pe ziar cand am văzut în paginile lui…o mare imbecilitate. Iar aduc turismul în prim plan. Zicem că nu avem un climat turistic dezvoltat…că sunt preţuri ridicate şi etc. Dar cum românii sunt proşti se mai intâmplă şi greşeli care ne costă. În Ziarul am găsit RECLAMĂ PE FAŢĂ LA LITORALUL BULGĂRESC!!! Aparent sub un titlu care ademeneşte „TRADITIE SI ISTORIE LA BALCIC” care se vrea a avea un iz de istorie, cultură…ceva p’acolo…nu nene, ăla care a scris articolul îi dă înainte cu litoralul lor şi cu preţuri şi cu nu ştiu ce. Omuleţul care a scris articolul nu ştie că a fost forumul de la Mamaia, care a vizat discuţia preţurilor de pe litoral şi al condiţiilor!NU cred! „Un sejur de patru zile la Balcic costă 95 de euro şi include 3 nopţi cazare în cameră dublă la Hotel Elit (3 stele), cu demipensiune. ” Trec de faptul că sejurul de patru zile include 3 nopti de cazare. SERIOOOS! Bineee, 5 nopţi la 4 zile nu prea are cum să cuprindă, eventual 2 nopţi de cazare la sejur de 4 zile. În fine, îl/o (un articol se semnează) invit să citească postul meu de acum ceva zile, să se informeze asupra preţurilor şi atunci va vedea ca la noi 4 zile de cazare costă 100 euro – hotel de 3 stele cu demipensiune.

Fraate, acum îi dau dreptate lui Badea! După ceva timp de citit câteva ziare zilnic, începi să-ţi dai seama de mersul lumii, başca dacă mai dai peste câteva articole d’astea enervante. Nu ştiu pe câtă lume intrigă treaba de mai sus din Ziarul dar tot ce ştiu este că vreau să rîmân în România unde vreau să meargă  dacă nu bine, măcar cât de cât lucrurile. Mă gândeam, în timp ce scriam de Voiculescu şi de implicarea lui şi în demersurile de suspendare a Preşedintelui şi în controversele care se formează în jurul Premierului, acestea transformându-se într-o poibilă suspendare. Prevăd un scenariu conform căruia Preşedintele PC va fi jucat în aşa fel încât să se ajungă la demiterea amandorura. Vom vedea! Ne vedem cu editorialele în scurt timp.

Reclame

Despre almiphoto
Pasionat de fotografie, muncesc fotografia, traiesc din ea, mereu cu aparatul langa mine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: