Ziarul de miercuri – 04.04.07

Acum câte ceva din ziare iar mâine vă dau restul. Jurnalul Naţional are un articol despre internet: „Net-limbajul şi emoţiile”. Articolul îl găsiţi aici iar eu o să împrăştii câteva cuvinte în plus. Are dreptate de la primul cuvânt şi până la ultimul. Numai că pe la jumatea drumului, începe să arunce cuvinte în stânga şi în dreapta; mă refer la pasajul cu netiquette şi cu prescurtările…şi nu înţeleg ce are cu acronimele. Pe colegul lor l-am înţeles că sunt oameni extrem de mulţi ce sunt împotriva brb, bfn, etc. „În spatele anonimatului, având siguranţa faptului că nimeni nu-i poate descoperi, ei prind curajul heirupist, aproape, de a ataca verbal orice le iese în cale, uitând că una dintre regulile de bază ale codului bunelor maniere pe internet este „Think before posting” – „Judecă înainte să postezi”. Dacă mesajul care urmează a fi postat nu aduce nimic pozitiv, constructiv newsgroup-ului şi-i avizeaza doar pe câţiva dintre cititori, nu ar mai trebui editat.”
Ziarul Gândul: „Cyber-hărţuirea capătă forme greu de imaginat în lumea reală”. Uite că se poate – din păcate. Australienii se confruntă printre primii cu situaţii de genul ăsta. Termenul de cyber-hărţuire s-a născut în Coreea de Sud care, probabil după câteva probleme serioase au adoptat o lege ce are scopul de a-i împiedica pe internauţi să-şi ascundă identitatea. Mai multe despre această formă de violenţă citiţi aici.
Săptămâna Financiară are o cu totul altă părere despre târgurile de joburi. „Targurile de munca: metode de facut bani de pe urma crizei de personal”. Adiă….ŢEAPĂĂĂĂĂ!!! EuroJOBFest – „Un eveniment complex”  ce va avea loc în perioada 1-2 iunie la Sala Palatului şi unde vor participa peste 100 de angajatori – spun organizatorii. Numai că, Ştefania Enache – capul răutăţilor le-a stricat lor jucăria alcătuind un articol care îl face K.O pe organizatori. Îl găsiţi şi voi aici. Tot în SFin avem un articol în care, de la Târgul de Turism al României se trimit românii în Bulgaria sau în croaziere.  Vă împing de la spate să citiţi câtă imbecilitate există în ţară, dând copy-paste ca mai apoi să citiţi voi tot articolul; „Ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României este una internaţională, în fiecare an. Teoretic, ar trebui să fie una mai bine organizată, mai atractivă, mai îngrijită. Chiar dacă anul acesta se observă progrese faţă de ediţiile anterioare, târgul este departe de ceea ce ar trebui să fie, cu o vină egal împărţită între organizatori şi Romexpo.
Din nou, patronatele, agenţiile, hotelurile şi ceilalţi expozanţi de la Târgul de Turism şi-au ales o perioadă proastă pentru eveniment, cu bună ştiinţă sau din lipsă de bani, pavilionul central fiind ocupat în aceasta perioadă de TIBCO. În consecinţă, vizitatorii de la târg au fost doar cei care ştiau exact ce caută, respectiv oferte de vacanţă, restul fiind atraşi de TIBCO. Trecând peste acest detaliu, am râmas din nou dezamăgiţi de aspectul exterior al pavilioanelor, deloc primitor, lăsat în voia intemperiilor, gunoaielor şi celor câteva terase cu mici şi bere ce amintesc încă de turismul practicat în urmă cu 20 de ani. Odată ajunşi în pavilioanele destinate Târgului de Turism, ne-am dat seama cât de periculos este pentru unii expozanţi să prindă locuri în margine, manifestarea suferind evident din cauza împrăştierii standurilor în labirintul clădirilor Romexpo.” CHIAR ATÂT DE IMBECILI SUNTEM???

edit: Capital vorbeşte despre Ikea, despre preţurile de la noi şi cele de afară. „Avem în România aceiaşi furnizori ca şi în celelalte ţări. Preţurile diferă de la o ţară la alta din cauza componenţei logistice, dar variaţia este de câteva procente”. Mihaela Mureşan – Director marketing Ikea. Tot ea adaugă faptul că preţurile mai ridicate se găsesc la mobilier iar cele mai mici preţuri le au accesoriile. Mai multe aflaţi din articol.
Ziua are un articol care ar trebui să fie măcar citit de nişte unii politicieni. „Criza politica ingrijoreaza investitorii straini”. No comment ce se întâmplă cu noi. „Această realitate este confirmată şi de avertismentele şi observaţiile primite tot mai des în ultima perioadă de la instituţiile internaţionale. După atenţionările primite de la Uniunea Europeană, de la Fondul Monetar Internaţional şi de la agenţiile de rating Moody’s şi Fitch, cu privire la vulnerabilităţile politicilor economice, săptămâna trecută am mai primit un cartonaş galben. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Nicholas Taubman, a declarat că tensiunile de pe scena politică de la Bucureşti transmit un semnal îngrijorător, care i-ar putea face pe oamenii de afaceri străini să-şi pună semne de întrebare cu privire la oportunitatea investiţiilor în România.” Continuarea e aici. Tot în Ziua avem alcătuit un dosar: „Fraudele lui Videanu”. Chiar sunt curios să văd dacă în urma acestui articol, sau pot spune…set de articole „ZIUA a prezentat în mai multe rânduri modul în care Videanu a păcălit statul exploatând zăcăminte care nu îi aparţin. Din nefericire, organele abilitate ale statului nu au luat până acum nicio măsură în legătură cu acest furt perpetuu.” Am o întrebare…chiar credeţi că a păcălit statul? După părerea mea, ca să păcăleşti statul trebuie să fii deştept. Românii care vor să „păcălească statul” nu trebuie să facă altceva decât să se înţeleagă cu statul. Articolul îl găsiţi aici.
Cotidianul ne dă peste nas cu un articol. „Donald Trump tatoneaza Romania”. Ia’uzi….te pomeneşti că în câţiva ani va apărea şi pe la noi vre’un Taj Mahal sau vre’un Trump Tower. Mai bine vă dau articolul.

Reclame

Despre almiphoto
Pasionat de fotografie, muncesc fotografia, traiesc din ea, mereu cu aparatul langa mine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: