Ziarul de vineri – 06.04.07

Dau ceva ştiri iar mâine restul. Începem cu Gardianul. „Monopolul cablistilor loveste retelele de cartier mai rau ca «Operatiunea Gramofonul»„. Nu-mi place, nu-mi place de loc ce citesc. „O mare parte dintre reţelele de cartier ale Capitalei ar putea dispărea în lunile care urmează, ca urmare a unei acţiuni ţinute la secret de marii operatori din domeniul IT. Greii din piaţă şi-au propus să cumpere toate hub-urile din oraş, pentru a-şi împărţi între ei zonele de influenţă, dupa modelul firmelor de televiziune prin cablu. Firme precum RDS.link sau UPC cumpără în această perioada, la suprapreţ, micii furnizori de Internet. O reţea cu câteva sute de abonaţi a ajuns să fie scoasă la mezat pentru sume de ordinul a 200.000 de euro, fiind doar o chestiune de timp până cånd toti cei 400 de „pîianjeni“ ai Capitalei vor fi înghiţiţi. ” Mi se pare o mare aberţie; cunoscând conexiunile RDS sau UPC de la ora actuală. Ştirea integrală o găsiţi aici. Tot Gardianul a săpat după o ştire interesantă din punct de vedere al relaţiilor şi cunoştinţelor, pe care întregul sistem românesc se bazează. „Cea mai veche piaţă din România a încăput pe mâna afaceriştilor din Băneasa„. Te doare mintea…ia uite mai departe…”Prin grija aleşilor locali, Piaţa Obor, cea mai veche din România, riscă să disparăde pe harta Capitalei. După iniţierea unui PUZ ilegal, piaţa, care face parte din patrimoniul cultural naţional, va fi desfiinţata, ca şi Parcul Păsărani, aici urmând să se construiască un mall şi o parcare de lux. Documentaţiile întocmite în fals de Proiect Bucuresti SA, care este şi iniţiator, şi proiectant şi beneficiar, încalca legislaţia în vigoare privitoare la regimul juridic al terenurilor, incluzând în proiect şi terenuri proprietate privată.”Sper totuşi că nu se va ajunge tocmai până aici. La un moment dat, prin presă era vehiculată ideea de reconstruirereamenajare a pieţei Obor. Eu unul, am totuşi mici rezerve în ceea ce priveşte reuşita demolării pieţei. Întregul articol, aici.
Şi tot din ciclul „Mare Ţi-e grădina Doamne” avem în Jurnalul Naţional un articol super hazliu, însă real pe care după ce l-ai citit simţi nevoia să te inchini. „Spovedanie cu grade – SPP-ul, sub sutană”. Dau şi un mic paragraf, ce mi s-a părut genial: „…I-am aruncat lui Oneata, peste umar, intrebarea daca sefii SPP nu se tem ca salariatii lor ar putea scapa la spovedanie ceva despre ghidusiile demnitarilor pe care-i pazesc. Mi-a raspuns scurt: „Nu, dom’le…, parintele e d’al nostru, are grad de colonel. Lucreaza de zece ani la SPP”. In cazul asta mi-am pus problema cum i se adreseaza lentii si capitanii cand preotului Irinel Dogaru atunci cand i se vara sub sutana: cu toarsu’, gradu’ sau cu Sfinta Dumneavoastra, colonele, permiteti sa raportez. Mi-a trecut prin cap si cum suna o spovedanie: „Am poftit la Elena Udrea!” – „Fa cinzeci de flotari cand ajungi la unitate si te iert!”;… ” Foarte tare! Tot articolul e aici.
Adevărul vorbeşte despre raitingul de ţară. „Disputele politice din România scad ratingul de ţară”. Deh, dacă numai în crize putem să trăim noi bine, raitingul ală tot scade ca deh, nu se poate mitui. „Standard&Poor’s Ratings Services a revizuit în sens negativ perspectiva ratingului de ţară al României, de la „pozitivă” la „stabilă”, pe fondul tensiunilor politice din acest an, a anunţat, ieri, agenţia de evaluare financiară”. Mai mult citiţi aici.
Tot politica asta….”Văcăroiu e gata de instalarea la Cotroceni”. Asta ne-o spune ziarul Atac.”Parlamentul va decide în „Săptămâna Luminată“ dacă e cazul sau nu ca preşedintele Traian Băsescu să fie suspendat din funcţie. Exerciţiul parlamentar, care, după toate probabilităţile, se va petrece pe 16 aprilie, nu are şanse prea mari de reuşită. Chiar dacă decizia Curţii Constituţionale este una consultativă, ea este cea mai avizată, iar parlamentarii care ar putea vota suspendarea preşedintelui n-ar putea decât să confirme faptul că intenţia lor de a scăpa de Traian Băsescu nu a fost una principială, pe fond, ci doar una pur subiectivă. Singura satisfacţie pe care o vor avea adversarii lui Băsescu ar fi preluarea temporară de către Nicolae Văcăroiu sau Bogdan Olteanu a frâielor statului. Cu siguranţă, în cazul unui referendum, Traian Băsescu va fi reinstalat la Palatul Cotroceni.””Parlamentul va decide în „Săptămâna Luminată“ dacă e cazul sau nu ca preşedintele Traian Băsescu să fie suspendat din funcţie. Exerciţiul parlamentar, care, după toate probabilităţile, se va petrece pe 16 aprilie, nu are şanse prea mari de reuşită. Chiar dacă decizia Curţii Constituţionale este una consultativă, ea este cea mai avizată, iar parlamentarii care ar putea vota suspendarea preşedintelui n-ar putea decât să confirme faptul că intenţia lor de a scăpa de Traian Băsescu nu a fost una principială, pe fond, ci doar una pur subiectivă. Singura satisfacţie pe care o vor avea adversarii lui Băsescu ar fi preluarea temporară de către Nicolae Văcăroiu sau Bogdan Olteanu a frâielor statului. Cu siguranţă, în cazul unui referendum, Traian Băsescu va fi reinstalat la Palatul Cotroceni”. Şi cum Parlamentul va decide cum nu trebuie Băsescu va rămâne Preşedinte şi tot în crize ne vom bate. Mai multe citiţi aici.
Ziarul Compact ne aminteşte că va avea loc un nou Târg de locuinţe…Târgul de Case Sphera ajuns la cea de a III-a ediţie, se va desfăşura în perioada 12 – 15 aprilie, în perimetrul complexului expoziţional Sphera Building Center, din zona Răzoare. Mai multe detalii găsiţi aici şi aici.
Cotidianul are un articol cu Peter Bishop – arhitectul-şef al Londrei în care acesta vorbeşte despre descongestionarea Bucureştiului. „As exercita un control ferm asupra parcărilor din centru şi aş introduce taxe – la un nivel pe care oamenii şi l-ar putea permite – pe toate parcările aferente străzilor. M-aş asigura că banii astfel obţinuţi vor fi investiţi în îmbunătăţirea sistemului de autobuze.” Omul ăsta zice bine dar când avem un Cocoş care se joacă cu parcările în Bucureşti, atunci nu mai avem ce comenta. Mai mult citiţi aici. 
Evenimentul Zilei scrie despre amenzile date de CNA; toată lumea să primească amenzi fără număr! Vedeţi aici, cine ce amenzi a mai plătit.

Reclame

Despre almiphoto
Pasionat de fotografie, muncesc fotografia, traiesc din ea, mereu cu aparatul langa mine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: