Editorialul de joi – 10.05.07

Adevărul are un editorial despre justiţie. Doru Ţuluş, Tudor Ciuhariu şi Băsescu. „Chiuariu, omul lui Băsescu”. Ei bine, oricâte circumstanţe atenuante i-am găsi liderului justiţiabil, Chiuariu tot strâmb a călcat. De ce? Din motive de strategie politică, dacă nu cumva a existat un interes de grup sau personal în spatele iniţiativei de a-l debarca pe anticoruptul procuror Ţuluş. N-avem dovezi, ca atare să rămânem la fapte. Iar aici e clar ca lumina zilei: gestul junelui moldav din fruntea justiţiei este un autofault imens produs sieşi, dar şi frontului politic anti-Băsescu. Practic, Tudor Chiuariu a jucat pentru Băsescu. Continuarea o găsiţi aici.
În ziarul Atac editorialul sună cam aşa: „Singurătatea ucigătoare a unui şef de stat”. Să fi înţeles Băsescu, după ce a jucat aproape doi ani pe cartea „Singur împotriva tuturor“ că a greşit? Singurătatea unui preşedinte, mai ales suspendat, este mult mai ucigătoare decât singurătatea unui om de rând. În această privinţă, numai Emil Constantinescu l-ar putea înţelege pe Băsescu. Băse nu e singur, nici pe plan politic nici „social” vorbind. În politic îi are pe Stolojan, PLD şi PD care, din câte se aude vor face alianţă, iar social vorbind, are suficienţi susţinători cărora poate să apară înaintea lor şi să spună câteva cuvinte care să-i trezească. Mai multe despre singurătatea lui Băse găsiţi aici.
Cotidianul scrie tot despre Băsescu. „Băsescu exasperantul”. Bineînţeles că editorialul vorbeşte despre apariţia de la TVR!  Toxicitatea cultivată temeinic îi prieşte preşedintelui, aşa cum s-a putut lesne observa, marţi seara, la TVR, într-o dezbatere proiectată ca sesiune de defăimare şi încheiată cu un triumf complet al argumentelor preşedintelui. Episodul va fi uitat repede. Ziariştii implicaţi vor rămâne cu ruşinea şi o vor stivui cuminte, într-un palmares descalificant. Acestea sunt datele perisabile ale serii de marţi, care a prelungit cu o zi şi un episod obişnuintele statice şi negative ale gândirii critice simulate. Nu comentez perntru că nu am văzut emisiunea dar nu m’aş băga să vbesc despre pata de ruşine a lui Tolontan sau Ciutacu pentru că nu cred că există una. Continuarea articolului o găsiţi aici.
Gândul zice: „Campanie pentru proşti”. Pentru cine altcineva să fie dusă? Chiar privite de departe, aşa-zisele mesaje ale părţilor implicate în referendum sunt atât de puternic îngroşate încât par destinate celor săraci cu duhul, care, sărmanii, ingurgitează coaja şi aruncă miezul. Spaime, ameninţări, incertitudini sunt proiectate de politicienii români asupra unui popor considerat de ei subevoluat, pe care încearcă să şi-l apropie cu mici, bere şi false efuziuni sentimentale, răcnind apoi la el din cinci în cinci minute. Acest tip de campanie vulgară adevereşte însă una din spusele lui Traian Băsescu: „Poporul a evoluat, clasa politică nu!”. Din păcate, şi autorul zicerii a rămas pe loc. Muuult adevăr are editorialul ăsta în el Continuarea merită să o citiţi aici.
Jurnalul Naţional are o scriere a lui Tudor Octavian cu titlul: „Cam târfă, Constituţia asta”. Aşa o fi, dar de ce?? Nici după ce am citit articolul nu mi-am dat seama prea bine. „Ca toate fetiţele crescute de un tată bătrân şi făcute fără o mamă, fără căldura unei familii, Constituţia a deprins de mică numai obiceiuri rele”.Mai multe citi’i aici.
În Săptămâna Financiară Gabriela Vrânceanu Firea pune punctul pe i în toată această nebuneală. „Bani la cosul istoriei”. E vorba de banii aruncaţi pentru toată această mascaradă de până în 19 mai. Nu e vorba de politică; e vorba de oameni, de nivelul de trai şi de gândurile oamenilor cu privire la acest circ. Citiţi aici mai multe.
Şi editorialul lui Sorin Roşca Stănescu din Ziua tot despre emisiunea de marţi seara vorbeşte. „Declaraţii otrăvite”. Nu mai zic nimic, vă dau doar link-ul.

Reclame

Despre almiphoto
Pasionat de fotografie, muncesc fotografia, traiesc din ea, mereu cu aparatul langa mine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: