Ziarul de luni – 14.05.07

Adevărul, care nu-mi place cum arată online; ne informează despre faptul că „Avem cea mai veche masonerie feminină din lume”. MLFR există de 85 de ani dar s-a reînfiinţat în 2000, în prezent adunând peste 100 de „surori”. Mai multe citiţi aici.
Aţi văzut penibilitatea românească de la Eurovision? Atac o comentează. „Ghinioniştii Europei” (cică). Titlu neinspirat pentru conţinut adevărat. Mi-a plăcut articolul dar nu şi de Todomondo, a căror melodie a fost ok, numai că nu trebuiau să o interpreteze ei. În sfârşit, mai multe despre, citiţi aici.
Dragostea dintre Adrian Păunescu şi Ceauşescu o găsiţi de vânzare în Cotidianul. Din câte zice ziarul este vorba de o scrisoare adresată lui Nicu Ceauşescu de către Păunescu. Mâine vine şi scrisoarea şi interviul…ca să ştie tot românul ce au avut de împărţit cei doi. Aici găsiţi conţinutul scrisorii, încă secretă-cică-pentru 5 ani de acum înainte. Am o întrebare! Dacă documentul e secret cum a ajuns la ziar?
Oamenii ăştia, pare-mi-se mie că se descurcă muuult mai bine la vorbe pe timp de campanie. Capital are un interviu cu Traian Băsescu. „Băsescu: „Activarea clauzei ar fi un dezastru”” Ăsta e titlu iar interviul este mare, tare, cu conţinut şi substanţă. Merită citit. Îl găsiţi aici. Înclin să cred că voi vota pro-Băse.
Evenimetul Zilei face bilanţul celor 848 de zile de preşedenţie ale lui Băsescu. „Multe dintre proiecte au ramas insa nefinalizate, pentru ca seful statului si-a pierdut partenerii institutionali: guvernul si parlamentul.
Băsescu s-a dorit a fi şeful de stat care:
 îndepărtează România de Moscova, spre a o apropia de Washington;
 luptă împotriva corupţilor;
 condamnă comunismul;
 reformează clasa politică.”
Patru proiecte mari, începute dar nefinalizate din mai multe cauze: certuri politice, scandaluri, Guvernul şi Parlamentul l’au „abandonat”. Faza cu redirecţionarea României, i-a reuşit…s-a pus în mişcare, e în derulare; cu corupţia e mai greu dar şi asta se mişcă încet-încet; cu comunismul a fost o chestie doar de ochi, aşaaa să fie făcută, pentru că, după părerea mea, nu se poate condamna un regim când tu încă mai ai pe lângă tine oameni care au făcut parte din regimul condamnat; iar cu reformarea clasei politice sunt convins că ii va ieşi mişcarea pentru că se anunţă vreme favorabilă pentru Băse la referendum. CURS a făcut public un sondaj din care reiese că prezenţa la vot va fi de aproximativ 66% din populaţie, din care 70% vor vota pro Băsescu. Mai multe despre punctele de interes ale preşedintelui, citiţi de aici.
Jurnalul Naţional care are o mult mai nouă faţă, dar care ar mai putea fi îmbunătăţită prin schimbarea caracterelor, ne anunţă că vom respira un pic mai bine deoarece CarpatCement Holding a investit 55.000 euro în împădurirea a aproximativ 30.000 metri pătraţi din jurul Bucureştiului. Mai multe citiţi aici.
Hopaaa, iacă-te nitzeluşi ce scrie ziarul Ziua. „Furt la Justiţie”. Dan Tăpălaga, fost consilier al ministrului Justiţiei, s-a confesat unor amici că o avertiza pe Macovei să nu mai spună că arhiva SIPA se copiază la greu, întrucât telefoanele îi erau ascultate * Două camere pline cu dosare despre magistraţi au fost ţinute la secret de ministrul Macovei pâna în ziua debarcării sale * Arhiva SIPA – DGPA se află şi azi într-un sediu al Administraţiei Penitenciarelor din subordinea Ministerului Justiţiei, deoarece Macovei n-a predat-o, conform legii, instituţiilor din sistemul de apărare naţională şi Arhivelor Naţionale * Macovei a vrut să înhaţe abuziv şi arhivele penale ale fostei Direcţii a VI-a a Securităţii, de la Cernica, gestionate de Direcţia Instanţelor Militare din MJ * Deoarece generalul Dinuică, şeful acestei direcţii, a refuzat-o, Macovei l-a dat afară din minister, cu tot cu birouri, cu de la sine putere * Şi ministrul Atanasiu a plătit pentru că a refuzat-o pe Macovei, fiind debarcat din funcţie de către Băsescu * Ambele arhive constituie o teribilă armă de şantaj la adresa magistraţilor şi politicienilor. – Îmi place foarte mult de ăştia de la Ziua că sapă nene până găsesc câte ceva intereseant după care dau cu bombe. Bravo. Continuarea articolului o găsiţi aici.
Şi mâine mai am câteva articole de dat.

Reclame

Despre almiphoto
Pasionat de fotografie, muncesc fotografia, traiesc din ea, mereu cu aparatul langa mine.

One Response to Ziarul de luni – 14.05.07

  1. Idetrorce says:

    very interesting, but I don’t agree with you
    Idetrorce

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: