Ziarul de vineri – 18.05.07

Ziarul ATAC are tilu mare : „Începe bătălia politică post referendum”. Eu fiind mult prea plictisit de atâtea urlete politice, vă voi da doar link-ul fără a mai face vre’un comentariu.Dacă vă mai face plăcere să urmăriţi politicienii cum se bat în declaraţii, citiţi articolul ăsta.
Cum zilele astea ziarele se axează pe politică fără a da atenţie prea mare celorlalte scrieri, Cotidianul tot politică scrie. „Băsescu aşteaptă 322 de demisii”. Şeful suspendat al statului a declarat joi la Radio România Actualităţi că „unu din doi va trebui sa plece“ după aflarea rezultatelor referendumului. Părerea mea ar fi ca Preşedintele să aştepte mai mult decât 322 de demisii. Uite, mai sunt două zile şi mergem la vot. După articolul acela cu dosarul Flota din Ziua, care este veridic, după ce Macovei a ascuns arhiva SIPA pentru a se înfrupta doar ea şi interesaţii, din acele dosare, după ce am citit de Videanu cu al său Traseu de FIA şi câte şi mai câte alte legături; de partea cealaltă sunt securiştii, care au recunoscut şi care n-au recunoscut colaborările; sunt cei care acum, în fazele de modernizare ale ţării, nu au ce să caute cu tot cu discursurile lor demagogico-securisto-comuniste; sunt cei care zic una şi fac alta şi aici lista poate continua. Eu pe ce pun ştampila? Sunt profund bulversat! Dar mai vedem până sâmbătă…M-am luat cu vorba şi nu v-am dat articolul. De citit aici.
Cronica Română are un interviu cu vicepreşedintele PSD, Vasile Dâncu. „PSD dore;te ca acest scandal politic să ia sfârşit! declară vicepreşedintele PSD, Vasile Dâncu”. Până la un anumit punct îmi place prezentarea făcută de domnul Dâncu. Plăcutul se opreşte în momentul în care începe să declare că PSD nu a avut o campanie adevărată, că nu au existat afoşe, bannere, şi alte unelte de campanie. De la televizor s-a văzut altceva. Dar oricum este un pas înainte faptul că dintr-un întreg interviu a vorbit pe delături doar câteva rânduri. Citiţi şi voi interviul de aici.
Însă în Curentul citim altceva. „Geoană neagă reconcilierea între partide”. E clar dacă nici ei, în PSD nu se înţeleg. Şi nu că nu se înţeleg, dar există un ceva inexplicabil care adună toţi liderii politici actuali, şi face o tocană fără gust din ei. Dacă stai să cauţi prin fiecare partid, se găsesc oameni, şi încă mulţi, care să aibă idei pe care să le împărtăşească şi să cadă de acord cu un partid de la putere sau din opoziţie. Aici, puteţi citi despre Geoană care vrea caşcavalul numai pentru el.  
Curierul Naţional scrie că „Am putea adopta Euro mai devreme”. Trebuie să facem multe ca să trecem la euro mai devreme de 2014. Ce trebuie să facem? Aflaţi din articol.
Ia uite de citeşte în Evenimentul Zilei ce zice Traian Băsescu. „Şi eu am fost votant al lui Ion Iliescu, în 1992”. Asta după ce ieri afirma tot într-un interviu că nu ştie dacă a fost în parlament atunci când s-a votat suspendarea lui Iliescu. În ciuda acestei poate erori, evy are un interviu mare de tot. Merită citit.
Gândul scrie despre „Malaesia, prima ţară care stabileşte în mod legal diferenţa dintre bloggeri şi jurnalişti”. Un „profesionist” trebuie să se declare ca atare şi să-şi asume responsabilitatea pentru veridicitatea a tot ceea ce postează, urmând să-şi însuşească criterii profesionale ale jurnalismului. Indiferent dacă, în paralel cu bloggingul, bloggerul lucrează sau nu şi la un ziar sau o televiziune, pe jurnalul său online va trebui să publice numai adevărul, să încrucişeze surse şi să prezinte datele cu acurateţe. Dacă în cazul unui „neprofesionist” se aşteaptă ca postările lui nici să nu fie luate în seamă de autorităţi (care speră ca nici presa să nu le acorde mare atenţie), în cazul unui „profesionist” autorităţile judiciare vor putea să-i urmărească orice pas greşit. Însă bloggerii malaezieni se tem că împărţirea propusă de ministrul Informaţiilor nu face decât să lase loc abuzurilor contra libertăţii de exprimare. Deocamdată, nu există criterii clare de definire a „profesionalismului” unui blogger. Mai multe citiţi aici.
Jurnalul Naţional parcă mi-a citi gândurile. Mă întrebam acum ceva timp, de ce afacerile noastre româneşti nu iau calea altor pieţe aşa cum străinii apar la noi pe piaţă cu diverse şi diferite afaceri. Din ce ştiu eu până acum, noi, în afară avem Rompetrol – de curând, Dacia şi Flamingo. După ce am citit articolu am observat că avem piaţă de desfacere şi în exterior. Romstal, Mobexpert, Rulmentul Bârlad, Cuprom, Agricover, BCR şi mai sunt. Mai multe citiţi aici.

Reclame

Despre almiphoto
Pasionat de fotografie, muncesc fotografia, traiesc din ea, mereu cu aparatul langa mine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: