Ziarul de luni – 21.05.07

ataS-a terminat cu referendumul, nu se vor termina crizele politice şi neplitice. Va fi tot o debandadă. În Adevărul citim 3 articole.  „Proiectul regimului Băsescu”. Articolul prezintă în mare, principiile după care Băsescu se va ghida în continuare la cârma ţării. Din start nu văd bine acest reînceput al „înţelegerilor” dintre Guvern, Parlament, Partide şi Băsescu deoarece toate partidele înafară de PRM, au declarat că sunt dispuse să intre la negocieri cu Băsescu, negocieri care să ducă la o prealiabilă înţelegere. Dar, fiind obişnuiţi ca Preşedintele să spună una şi să facă alta, după ce a spus că va chema partidele la negocieri, acum spune că va chema sinficatele şi ONG-urile. Mai multe citiţi aici. Un al doi-lea articol: „Soluţia Orban: PNL în opoziţie”. După declaraţia şoc de ieri a Preşedintelui PNL, Ludovic Orban, care a fst şi responsabil cu campania referendumului, organizaţiile PNL din ţară votează unele PRO, altele CONTRA. Mai multe despre trecerea PNL în opoziţie, citiţi aici. Al treilea articol spune „Ameninţări cu demisia la vârful PSD”. Să fie oare adevărat? Să-şi dea demisia Ponta doar din faptul că, nici unul din conducerea PSD nu doreşte să-şi asume eşecul referendumului. Pe lângă Ponta, mai este Liviu Dragnea şi Sorin Oprescu, care este circumspect în privinţa referendumului, dar nu se aruncă la făcut ameninţări cu demisia. Mai multe citiţi aici.
Atac publică un studiu realizat de BERD şi Banca Mondială. „Românii nu sunt mulţumiţi de nivelul lor de viaţă”. Un studiu intitulat „Viaţa în tranziţie“, realizat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), în colaborare cu Banca Mondială, dezvăluie un fapt îngrijorător, anume că mai mult de jumătate dintre români apreciază că situaţia economică a ţării s-a înrăutăţit după 1989 şi doar o treime este de acord cu afirmaţia conform căreia mediul politic a evoluat pozitiv după căderea regimului comunist. Conform BERD, studiul analizează atitudinile, bunăstarea, impactul modificărilor economice şi sociale, precum şi efectele criminalităţii şi ale corupţiei asupra populaţiei celor 29 de state în care operează instituţia (inclusiv Turcia). De subliniat că la acest studiu au fost intervievate 29.000 de persoane, câte 1.000 de persoane în fiecare ţară. Mai multe amănunte găsiţi aici.
Cotidianul scrie despre autostrada Transilvania. „Bechtel a primit de la stat 129 de milioane de euro din clauze secrete”. Hai că vă oferă Cotidianul excrocherii pe tavă. „Din 2004, anul în care au fost începute lucrările, banii încasaţi de firma americană au fost în medie de două-trei ori mai mulţi decât valoarea lucăarilor efectuate, stabilită în funcţie de preţurile unitare convenite cu americanii. Vârful a fost atinsîin 2005, când Bechtel a făcut lucrări de 4,1 milioane de euro (echivalentul valoric a mai puţin de un kilometru de autostradă) îi a incasat 39 de milioane de euro.”Specialiştii estimează, la nivelul actual de lucru, terminarea lucrărilor şi darea în folosinţă a autostrăzii prin 2020. Mai multe din Escrocheria Behtel citiţi aici.
Curentul afişază „Epopeea călătorului din maxi-taxi”. Cu foarte mare dreptate este alcătuit articolul acesta. Mafie, monopol, şoferi, preţuri. Citiţi aici.
Cronica Română trece în revistă evenimentul Bucharest Challenge 2007. „Transmisii live în 130 de ţări, 200 de milioane de telespectatori, piloţi şi bolizi de top, mii de cai putere, mult zgomot şi un maidanez care a stricat (aproape) totul”… Săracul câine, cât se vorbeşte despre el. Nu am văzut faza dar am citit enorm despre câinele care a intrat pe circuit. Mai multe despre ce a însemnat etapa de FIA GT la Bucureşti citiţi aici.
Curierul Naţional vorbeşte de Piraţii din Caraibe: La capătul Lumii. Filmul cu un buget de 200 milioane dolari are în compoziţie 2 români. Unul, actor şi unul în spatele ecranului. Marcel Iureş şi Damian Drăghici. Iureşjoacă alături de Jack Sparrow iar Damina Drăghici participă la coloana sonoră a filmului, alături de Hans Zimmer. Mai multe informaţii găsiţi aici.
Popor inteligent ca al nostru nu mai are nimeni. Păcat că e inteligent numai când vine vorba de înşelăciuni, fraude şi alte lucruri de genu. Evenimentul Zilei scrie: „Domnul nimeni este un escroc genial din România”. Articolul e de no comment. Îl găsiţi aici.
În ziarul Gândul citim tot despre Băse. Mai precis, despre modul civilizat în care acesta vorbeşte. „„Ţigancă împuţită”. Aşa a calificat-o preşedintele Traian Băsescu pe jurnalista Antenei 1 căreia i-a confiscat telefonul sâmbătă, supărat că aceasta îl urmărise la cumpărături, într-un supermarket. Povestea în sine a fost  incredibilă, prin comportamentul şefului statului. După ce a întrebat-o ironic „Măi, păsărică, tu nu ai treabă astăzi?!”, Băsescu i-a smuls telefonul jurnalistei care îl filma şi îi cerea o estimare a rezultatului referendumului”. Dacă vreţi să citiţi mai multe, aveţi articolul aici. Tot în Gândul citim despre dedesubturile FIA GT. Da, dedesubturile roţilor bolizilor. Altă afacerede 6 miliaone de euro. Vai de mama lor de români. Citiţi aici mai multe.

Reclame

Despre almiphoto
Pasionat de fotografie, muncesc fotografia, traiesc din ea, mereu cu aparatul langa mine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: